Nem is tudom, hogy fogjak bele… szóval tegnap, vagyis 2009-06-03-án elvégezték a műtétet.

Délelőtt 11 órakor került a műtőbe, majd délután 17 órakor hozták ki!!!!!
A teljes gyomor eltávolítására volt szükség, a vékony bélből készítettek egy hmmm, hogy is mondjam.. zsákot ami helyettesíti a továbbiakban a hiányzó szervet. Ezzel valójában teljes életet lehet élni. Szerencsére hallottam ismerősöktől konkrét példákat, ami igazolja, hogy ez valóban így van. Bár ez számomra még mindig annyira felfoghatatlan. Ezelőtt nem hallottam ilyen műtétről, most pedig úgy érzem, mintha minden ember csak erről beszélne. 3 héttel ezelőtt, mikor ezt először mondta a barátom, döbbenten mondtam , hogy ; „De hát arra szükséged van!” Erre Ő: „Nem, azt mondták nincs rá szükségem.”
Szóval, ma reggel kezdett ébredezni, jelenleg nagy fájdalmai vannak, de ez majd fokozatosan enyhül. Mindenféle csöveket vezettek a testébe: infúzió, hasi drénerek, fájdalomcsillapító kanül, katéter. Stb. Az információkat a feleségétől tudom, mivel nem akarta, hogy látogassuk így kiterítve, magatehetetlenül. Most még nem tehetünk sokat, de ha túl van ezeken a nehéz napokon a mi dolgunk lesz, hogy erőt, hitet és szeretetet biztosítsunk számára. Most befejezem ,mert mindjárt jönnek a kislányai, ma délután én vigyázok rájuk. A nagyobbik, aki 12 éves és ugyebár tud olvasni, nem láthatja ezeket a sorokat.
Szerző: adenocarcinoma  2009.06.04. 16:12 11 komment

Címkék: kiterítve

A bejegyzés trackback címe:

https://adenocarcinoma.blog.hu/api/trackback/id/tr851163601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adenocarcinoma · http://adenocarcinoma.blog.hu/ 2009.06.04. 21:32:47

@Párduclány: Nem tudják a valóságot. A kicsi lány 6 éves, fel sem fogná, a nagyobbik, mint írtam 12, Ő viszont nagyon is felfogná, kikészülne. Nagyon érzékeny kislány. annyit tudnak, hogy apának meg kell műteni a gyomrát. Viszont van egy jó híram: Ma kikerült az intenzív osztályról délután, már tud beszélni, sőt morcoskodni. A morcosság érthető, hisz' nem érzi magát jól, de ez nagyon jó jel, mert aki zsörtölődik, az él. :) Szerintem napról napra jobb híreim lesznek. Legközelebb írok azokról az érzésekről, amit félbe hagytam. üdv.

zslog 2009.06.05. 17:18:25

-Drukkolok. A neheze még most jön. A műtét utáni 3. nap (ha a műtét szerdán, akkor a 3. nap szombat) nehezebb szokott lenni - általában. Ez tapasztalat. Biztatni kell.

adenocarcinoma · http://adenocarcinoma.blog.hu/ 2009.06.09. 14:56:34

@zslog: csak most tudok válaszolni, 4 napig nem voltam netközelben. Javulgat, már tud menni. Persze még továbbra is nagy fájdalmai vannak, a lelki állapotáról nem írok, mert ezt csak ő tudja szavakban kifejezni. Ezt a részt meghagyom neki. Biztos ír majd itt a blogban, ha már úgy érzi. Szomjas, mert még mindig nem ihat, talán majd szerdán, vagy csütörtökön.

adenocarcinoma · http://adenocarcinoma.blog.hu/ 2009.06.09. 15:23:00

@zslog: A tapasztalatról írna bővebben? hogy értsem?

zslog 2009.06.09. 18:21:36

@adenocarcinoma: intenziv-aneszteziológus vagyok. 20éve. Ez a tapasztalat. Jelenleg is van ilyen (teljes gyomorkiirtás után lévő) betegünk.

adenocarcinoma · http://adenocarcinoma.blog.hu/ 2009.06.12. 22:41:56

@zslog: Hol találom a blogját?
Jó hír, hogy úgy tűnik hamarosan nem csak én írom ezt a blogot. Mint ahogy nem is egyedül kezdtem. De mint már írtam korábban, nem beszélhetek az ő nevében. húúh, nagyon nehéz így... annyit elárulhatok, már msn-en beszéltünk egy kicsit.
szóval üzenem mindenkinek, egyre jobban van. idézek tőle: "Cukros tea nagyon finom, három bögrével egy napon"

zslog 2009.06.14. 18:41:58

@adenocarcinoma: a cukoros tea öröme:-)
lata.blog.hu
süti beállítások módosítása