Nemrég a tesómmal kocsmában voltunk, beszélgettünk… volt ott egy zenegép… számomra múltat idéző zenélő szerkezet. Vurlicer, verkli szívből kell tekerni! Régebben, gyerekkorunkban még a bakelit lemezt játszotta le a gép, aztán jött a CD korong… most meg már ugye ez is digitális… egy fiatal srác pénzt dobott be… mondván „had jöjjön egy kis retro filling…” hm, neki retro, nekem meg nosztalgia… megszólalt egy régi új-hang a Neoton Familia - EGY KIS NYUGALMAT című száma...

Szeretek a templomban járni. Nemcsak azért mert amikor az ember ott van, akkor jól érzi magát, hanem mert érdekes emberekkel találkozik, beszélget. Szerdán „Rozika néni” a templomőr érdekes életének röpke részletibe nyertem bepillantást, neki az élete… nekem meg a múlt…
Hiszem, hogy az ilyen beszélgetések gyógyítják az ember lelkét.

Nem csak adok, kapok is. Érdekes dolog ez a szeretet, az egyetlen olyan dolog a világon, amiből akármennyit ad az ember sosem fogy el, hanem csak gyarapodik.

„Szóval tudja Gábor, amikor az oroszok elfoglalták Székesfehérvárt a tanácsházára egy hatalmas Sztálin képet raktak, direkt nem azt mondtam ám, hogy akasztottak… meséli huncutul mosolyogva Rozika néni az anekdotáját... de olyan nagy volt ám az a kép, mint maga az épület. Egy piacozó parasztasszony megkérdezte az egyik arra járót:
- Mondja aranyoskám, kit ábrázol ez a kép? Tudja akkoriban még a falnak is füle volt… és hát az emberek is a nyílt utcán - még itt vidéken is- falakat húztak maguk köré… nem csoda hát hogy az ember így válaszolt:
- A néni nem ismeri fel a nagy bölcs vezetőnket, Sztálin elvtársat? Ő az a hatalmas vezér, akinek segítségével ki tudtuk űzni a német megszállókat!
- Hú akkor tényleg nagy ember! Adja Isten, hogy segítségével ki tudjuk innen űzni az Oroszokat is…”

Hát nem csodálatos, az amikor a magunk köré húzott fal leomlik, és csak úgy magától elindul a szeretetverkli?

Szerző: adenocarcinoma  2010.05.14. 11:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adenocarcinoma.blog.hu/api/trackback/id/tr582002307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása