Utolsó kommentek:

Kispangit 2016.05.05. 13:50:44

The End

Bejegyzés: lelet

Ibolya53 2016.03.01. 09:37:08

@krisztian005: Szia! Hát a zsibbadás az nem akar elmúlni. Nekem a két kemó között volt 2 év szünet, de ez kevés volt a zsibbadás elmúlására. Igaz kicsit javúlt, főleg a kezem. Én napi 3X1 milgammát szedtem, ez állítólag hat.Bíztasd anyukádat, hogy ahogy telik az idő, ha nem lesz újabb gond, akkor javulni fog a helyzet. Könnyebben fog tudni enni, meg ha kisérletezik, akkor több dolgot is meg tud majd enni. Nagyon erősnek kell lenni a családnak is. Mind a kettőtőknek szorítok.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

krisztian005 2016.02.28. 18:48:34

@Andrea Kubanek: szia

Biztasad anyukádat nefélj nem lesz semi baj.
Tudom most nem könyü nektek de nefélj szép lasan viszafog álni minden a régi kerékvágásba csak idö kel.most a gyogyulásra kel koncentrálni és eröt kel gyüjteni ha nem lehet elkerülni a kemoterápiát.nefélj gyomor nélkül is teljes életet fog tudni élni és közel ugy ehet majd mint mütét elött csak idö kérdése az egész

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

krisztian005 2016.02.28. 18:41:51

@Ibolya53: szia
Hát amiket felsoroltál ezek mind jelentkeztek anyukámnál is.minél több kezelés volt egyre eröseben jelentkeztek a melékhatások.
Volt hogy görcsöltek már a belei is anyira hogy sirt a fájdalomtol pedig anyukám nagyon erös volt sose hagyta el magát. De ahogy végelet a kemoterápiának elmultak a melékhatások és szépen öszeszedte magát.iletve egy kivételel az uj és lábzsibadás az megmaradt sajnos.gondolom a kemoterápia tönkretehete az idegvégzödéseket

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Ibolya53 2016.02.27. 11:19:36

@krisztian005: Szia! Nekem pl. zsibbad a kezem meg a lábújjaim, nagyon száraz a bőrőm, mindenhol, de különösen a a sarkam, meg az ujjaim vége, amit hiába kenek a xeloda nevű krémmel nem használ. A szemem nagyon érzékeny a fényre és száraz mint a sivatag a szemész szerint, és hiába csöppentem a műkönnyet, nem igazán használ.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Ibolya53 2016.02.27. 11:15:36

@Andrea Kubanek:Szia! Nekem 3 éve vették ki a teljes gyomromat.Nagyon nehéz eleinte, de kitartást kívánok az édesanyjának és a családnak is.Majd megy hozzá dietetikus hiogy mit ehet és mit nem. Eleinte be kéne tartani amit mond, hisz ő a szakember, de később saját magán kell kitapasztani hogy mi az amitől nincs rosszul. Ebben sajnos nem lehet tanácsot adni, mert mindenkinél más.Nálam még most is van olyan, hogy amitől eddig nem volt semmi bajom, azt most nehezemre esik megenni.Az ami biztos, naponta sokszor kell keveset enni. Nálam a bevált módszer: reggel 7-kor kezdek és este 9-ig óránként eszem és iszom felváltva.Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van valamilyen konkrét kérdése, szívesen válaszolok, ha tudod a saját tapasztalatomból

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Andrea Kubanek 2016.02.25. 15:02:31

Hello!
Tanacsot szeretnek kerni mert el vagyok keseredve.Edesanyamat 2 napja mutottek teljes gyomrat ki kellett venni pedig ugy indult,hogy csak 3/4 reszet kell eltavolitani de a mutet soran kiderult ki kell venni az egeszet.Felek attol is ha edesanyam megtudja ,hogy az egesz gyomrat ki kellett venni hogy fogja tudni feldolgozni meg attol is felek,hogy fogja tudni feldolgozni hogy nem ehet mindent stb.Eddig azt mondtak nincs attet.Most itt olvastam,hogy utana meg majd jonn valami szovettani eredmeny?Meg nem mondott tul sokat a doki mert egyenlore meg anyukam az intenziven van.Barkinek van ideje irni szivesen fogadom a segitseget.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

krisztian005 2016.02.18. 17:45:30

@Ibolya53: mármint milyen meléktünetekre tetszik gondolni?

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

krisztian005 2016.02.18. 17:44:42

olvastam én is hogy kerülnikel a zsíros ételeket.elsö évben mink is vigyáztunk mindenel de anyukám utána már ugy belejöt hogy már töbet evet mint én.imádta a töpörtyüt szalonát körömpörköltet csirkelábat :) mindenféle salátákat egyszoval szinte mindent evet és hizót is.volt amikor lement 48kg-ra és felment egész 56kg-ig

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Ibolya53 2016.02.17. 09:33:21

@Niakiki: Együtt érzek az édesanyjával és önnel. Nekem 3 éve távolították el a gyomromat és a lépemet.Az első időszak nagyon nehéz volt. nem mertem enni, mert mindig attól féltem hogy elakad vagy kilukad a belem. De semmi ilyesmi nem történt. Az nagyon fontos hogy lassan egyen, jól rágja meg, és egyszerre ne egyen sokat.Én kaptam táplálék kiegészítőt, amit kb. fél évig ittam.(Nutridrink)Az onmológus vagy a sebész írhatja fel.Eleinte 3-t ittam majd ahogy jobban tudtam enni, 2, majd 1, végül elhagytam.Az étkezéssek kapcsolatban sajnos mindenkinek magának mell megtapasztalni, hogy mit bír enni. Persze van főszabály is. Kerülni kell a puffasztó, túl fűszeres és zsíros ételeket, a többivel lehet próbálkozni.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Ibolya53 2016.02.17. 09:25:06

@krisztian005: Köszi hogy írtál.Az anyukádnak milyen mellék tünetei voltak? Ő is fogyott?Most voltam megint az onkológusnál, és kaptam táplálék kiegészítőt(Meddrink), talán ez megállítja a fogyást.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

krisztian005 2016.02.12. 20:06:40

@Ibolya53: anyukám is xelodát szedet elsövanalbeli kemo kezelésen.elég kemény volt.nehezen birta :(

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Ibolya53 2016.01.26. 13:07:04

Sziasztok! Elnézést a tegeződésért, de így könnyebb. Segítséget kérnék. Röviden az esetem: 2013-ban eltávolították a teljes gyomromat és lépemet, de a műtét utáni szövettan már akkor áttétet igazolt a csepleszen(bélfodor).Kaptam kemót, majd a 2. CT után , mivel azok stagnálást mutattak felfüggesztették a kezelést. Ez 2 évig tartott, de sajnos újabb áttét keletkezett és reindukálták a kemot. 3-t kaptam, majd az infúziós kezelést megint felfüggesztették és jelenlen xeloda gyógyszert kapok, ami kemoterápiás gyógyszer. A gondom a kemó reindukálásakor kezdődött, ebben kérnék segítséget ha valakinek volt hasonló gondja.Előszőr a bélgázok okoztak probémát, majd kb. 1,5 hónapig tartó hasmenés. Ezek rendeződni látszanak, de a székletem színe ez időtájt zöldre változott és azóta is az. Plusz ezzel egyidőben folyamatosan fogyok, pedig ugyanúgy eszem mint előtte. Az orvosom adott rá gyógyszert de ez egyenlőre nem hat. Ha valakinek volt hasonló tapasztala és tudja erre a gyógymódot kérem írjon vagy ide, vagy az e-mail címemre.(molnarek74@invitel.hu)Előre is köszönöm.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Ibolya54 2016.01.08. 14:28:19

@krisztian005: Sajnálom az édesanyját, fogadja őszinte együttérzésemet.Átérzem a bánatát. Tisztelettel.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Niakiki 2016.01.07. 12:40:57

Sziasztok!
Anyukámnak 9 napja volt a műtéte. (Karácsony után 3 nappal.)
A teljes gyomrát eltávolították és többet kellett csinálni, mint ami a CT alapján látszott. :( Ez nem volt jó hír, mert azt jelentette nagyon nagy a daganat...nyirokcsomó-áttétekkel. A szövettan készülőben...
A műtétből gyógyulóban.Pár napja kezdett eszegetni...nehezen megy. Igyekszem mindent elolvasni a témával kapcsolatban, hogy minél jobban, többet tudjak segíteni. Nagyon szeretem az anyukámat, nekem még Ő a legfontosabb a világon. Ezért hálás lennék minden jó tanácsért.
Köszönöm!!

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

krisztian005 2015.12.26. 16:50:28

Édesanyám három ével betegsége diagnosztizálása után elhunyt.Karácsonykor indult minden és akkor is let vége :(
Mi mindenen átmentünk ami ezel a betegségel kapcsolatos.Ha tudok segiteni vagy tapasztalatomat bárkivel megosztom aki még csak most szembesül a betegségel.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Ibolya54 2015.09.09. 14:01:38

Kedves Mónika!
Engem Debrecenben a klinikán a sebészeten Prof.Dr.Damjanovich László sebész műtött.
Ő a sebészeti klinika vezetője is. Azóta is visszajárok hozzá kontrollra. Végtelenül rendes, emberséges és tiszteli a betegeket. Mindent megtesz a beteg emberért. Ajánlom mindenkinek.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Monika0506 2015.05.10. 10:28:53

Kedves Ibolya, először is nagyon gratulálok a kitartásához, az akaratához. Igen ritka, hogy valaki a műtétek után ilyen sokáig tud küzdeni és élni akarni.
Az én apukámnál a hasnyálmirigy farok részén 2 cm-es echoszegény területet találtak. Most fogunk menni CT-re de félek, hogy az sajnos daganatot jelent..
Nehéz jó orvost találni.
Meg tudná mondani, hogy Önt melyik professzor műtötte? Olvastam egy korábbi hozzászólásában, hogy nagyon dicsérte az orvost. Hiszek abban, hogy nagyon sok minden múlik az orvoson is, mennyire tudja megnyugtatni a beteget, mennyi erőt tud neki adni.

Nagyon köszönöm segítségét és minden jó kívánok.
Mónika

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Ibolya54 2015.03.04. 23:03:30

Kedves sorstársak! 2015 január 29-én ünnepeltem a 6 éves újjá születésem gyomortalanul.Elmondhatom ahogy telnek az évek úgy tudom most már kezelni jobban a gyomortalanságomat. Nekem mindent eltávolítottak szinte csak a májam , vesém és a beleim vannak amiből gyomrott készítettek. 6 éve minden nap egy kihívás számomra, betervezem a napomat. hetente kapom a B12 inekciót, félévente Ferlecit vénás vasat mert vészesvérszegény vagyok, az evés is nehezen megyen. De mindezek ellenére minden hétvégén a két unokámmal játszom és kuszom velük mert boldoggá tesznek mindent elfelejtek velük.Ők jelentik a gyógyulásom kulcsát. Mosz ennyit erről.Mindenkinek jó egészséget és erőt a gyógyuláshoz.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…