Utolsó kommentek:

Ibolya54 2015.03.04. 23:03:30

Kedves sorstársak! 2015 január 29-én ünnepeltem a 6 éves újjá születésem gyomortalanul.Elmondhatom ahogy telnek az évek úgy tudom most már kezelni jobban a gyomortalanságomat. Nekem mindent eltávolítottak szinte csak a májam , vesém és a beleim vannak amiből gyomrott készítettek. 6 éve minden nap egy kihívás számomra, betervezem a napomat. hetente kapom a B12 inekciót, félévente Ferlecit vénás vasat mert vészesvérszegény vagyok, az evés is nehezen megyen. De mindezek ellenére minden hétvégén a két unokámmal játszom és kuszom velük mert boldoggá tesznek mindent elfelejtek velük.Ők jelentik a gyógyulásom kulcsát. Mosz ennyit erről.Mindenkinek jó egészséget és erőt a gyógyuláshoz.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Erzsike47 2015.02.01. 15:59:35

@Szabóné Kriszta:
Szia Kriszta
Nagyon örülök,hogy van valaki aki ez után az átkozott betegség után jól van.
Én most tartok a 6 cemónál és teljesen tönkre tesz.Szeretném megkérdezni,hogy ezt az italt hol szerzed be erről még nem halottam.Én mindentől undorodom nem izlik semmi nem tudok inni sem enni.Te voltál igy?
Üdv.Erzsi

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Zsuzsa47 2015.01.30. 15:45:05

@Erzsike47: Szia ! Sajnos még mindíg nincs szövettani eredmény, már nagyon idegesek vagyunk, hiszen nov.25.-én volt a műtét. Egyébként jól van a férjem, hízott 3 kg-ot. Egyre többet tud enni. Van olyan a csoportban akinek ilyen sokára
volt eredménye ?
Üdv: Zs.
E-mail cimem :zsvalune@gmail.com

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Szabóné Kriszta 2015.01.30. 11:33:20

Üdv Mindenkinek!

Egy évvel ezelőtt léptem be erre az oldalra. Fel akartam készülni az új életemre a gyomoreltávolító műtét előtt.
Elolvastam, és minél tovább jutottam, annál hálásabb voltam az oldal létrehozójának munkájáért. A németről lefordított étrendet és tanácsokat kinyomtattam, és onnantól kezdve ez lett a bibliám. Hogy mennyire az a műtét után derült ki igazán. Még a kórházi dietetikusnak is újat tudtam vele mondani (sajnos). Sokszor elveszettnek éreztem volna magam, ha nem lettem volna tisztába a tünetek hátterével. Annyi tapasztalattal kiegészíteném, hogy nem iszom zöld teát, mert az felgyorsítja az anyagcserét. A Hummet-R folyadék viszont ideális regeneráló, benne könnyen felszívódó ásványokkal. A műtét után még ideális súlyom volt, de a kemo rendesen leépített, 43 kilóig jutottam. Szerintem az ideális, hogy nem tudunk hányni nem igaz?! :)
Öt hónappal a kemo után viszont, 7 kilóval gyarapodva tökéletesen érzem magam kitűnő étvággyal.
Nagyon hálás vagyok Gábornak, nem élt hiába, nagyot alkotott.
Mindenkinek jó egészséget!

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Erzsike47 2015.01.26. 10:32:14

@Zsuzsa47: Szia Zsuzsa. Hogy van a férjed,Hol tartotok? milyen kezelést kap,hogy bírja.Írj pár sort

üdv erzsike

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Erzsike47 2015.01.10. 14:11:35

Szia!

Megadnád a privát e-mail címed?

Köszönettel: Erzsike

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

krisztian005 2014.12.31. 18:05:54

@Erzsike47: Nekem az édesanyámat mütöték már 2 és fél éve.
Nyugodtan irhat a cimemre

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Erzsike47 2014.12.29. 13:26:02

Szia Krisztián 005
Köszönöm a tanácsot próbálkozom mindennel de elég síkertelenül,Hétfőn beutaltak a kórházba infuzióra és vizsgálgattak ,de hála istennek nem talátak semmit,azt mondták a cemó hatása,pedig már két hete kaptam. Nagyon nagyon rosszul voltam.ott az orvos azt mondta.hogy ő nem bízik a cemóba,de ő ezt nem mondhatja nekem kell eldönteni.hogy akarom vagy nem ,Neked mikor volt a műtét és hogy érzed magad? Ha nincs akadálya néha egy egy levelet válthatnánk,Írj az étkezésedről miket eszel miket iszol?

Nagyon jó egészséget az egész családodnak és Boldog ünnepeket

Üdv Erzsike

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

krisztian005 2014.12.20. 11:32:15

@Erzsike47: a negyedik kemo már nagyon legyengiti a szervezetet :( de muszály kibirni
talán ha csak egy két korty folyadékot ina sürüben

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Zsuzsa47 2014.12.12. 15:56:07

@Erzsike47: Úgy tűnik mostanában nem jár erre senki sem. Én is új vagyok,segíteni sajna nem tudok Neked, de majd csak be néz valaki és írjál a tapasztalataidról biztosan hasznunkra válik. üdv:Zs.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Zsuzsa47 2014.12.12. 15:50:33

Kedves Mindenki !
Nagyon jó ez a blog. Szomorú, hogy aki létre hozta nincs már köztünk.Nagyon sok hasznos információhoz jutottam a blog által .Férjem műtétje 2014 11.25.én volt.Teljes gyomor eltávolítás és a lépet is el kellett távolítani, áttéteket nem voltak.Nagy izgalommal várjuk a szövettan eredményét és, hogy milyen kezelést fog kapni.Biztosan lesznek kérdéseim majd nekem is, és kérem a tapasztaltabbak segítségét majd.Bízom benne, hogy ide látogatnak majd.

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Erzsike47 2014.12.10. 19:32:34

Üdvözlök mindenkit.Segítséget szeretnék kérni.Nekem 2014 augusztus 4-én volt teljes gyomoreltávolításom és a lépet is eltávolították.Most cemót kapok most kaptam a héten a negyediket,hatot terveznek sajnos nagyon megvisel.A problémám az,hogy nem tudok inni,mert egyből hányingerem van a vízen kívül mit próbálhatnék inni.Volt már így valaki.Minden segítségnek nagyon örülnék mert néha már nagyon elkeseredek.Üdv Erzsi

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

konzilium 2014.11.19. 00:06:13

Kedves Olvasók!

Sokat gondolok Gáborra, vajon mit szólna ha elolvashatná a hsz-ket. Milyen hasznos és segítő blog lehetett volna ez a kezdeményezése..
Elég régen adtam hírt magamról,ezért írok egy kis rövid beszámolót.
Ez év december 14-n átlépem a műtétem 7-ik évét,remélem kimondhatom már,hogy meggyógyultam. Múlt héten voltam kontrollon és minden leletem negatív. Szeretném biztatni a sorstársakat, hogy bízzanak abban, hogy felépülnek, átvészelik a műtét és sok kezeléssel járó kellemetlenségeket. Egyre többen vagyunk gyógyultak, és miért ne lennénk még többen. Tehát kitartás, bizakodás, csak pozitív gondolkodás. Itt vagyunk akik erre a példák és reméljük ilyen bejegyzések olvasása reményt és kitartást ad azoknak is akik éppen küzdenek a betegségükkel..
Teljesen normális életet élek, nincsenek táplálkozási problémáim.. inkább vissza kell fogni magam, hogy betartsam az intelmeket. Vissza sikerült híznom cca 10 kg-ot, most tartok az ideális testsúlyomnál, ami saját elégedettségemnek is alapja, mert a műtétem előtt egy kicsit molett voltam. Figyelek a vitaminokra, a fehérjékre (sajtok, túró) betartom a diétát cukor ügyben.. szóval EGÉSZSÉGESEN muszáj élni,, kihágások nélkül.. Eszem a magokat is( óvatosan) és soha nem marad el este egy kis pohár jó minőségű vörösbor. Közben dolgozom, unokázok, utazok.. Mit is mondjak amit nem szeretnék, hogy dicsekvésnek tűnjön.. az utóbbi években pótoltam be azokat az elmaradt utakat, ahová előző élet szakaszomban (műtét előtti) nem jutottam el, mert mindig csak a munka a kötelesség, stressz elvette az időmet, energiámat.. Tehát ha ebből a szempontból nézem, akkor a figyelmeztetés időben érkezett és kárpótolt az élet.. Ezt kívánom minden sorstársamnak.. Üdv. Ildikó

Bejegyzés: => Megvagyok

Aliz Vuillot 2014.09.27. 23:06:44

Kedves Miri22 Gábor sajnos már nincs köztünk. :(

Bejegyzés: => Megvagyok

csillagom9 2014.07.09. 14:28:48

Sziasztok! új vagyok a blogban. Sok hasznos infót olvastam már itt! Szeretnék továbi tapasztalatokat gyűjteni. A nagymamámat műtötték, teljes gyomoreltávolítás volt ( fekélyből lett daganat miatt) és már másfél hónapja az intenzíven van.A műtét után kb 5 napra osztályra került, jobban volt, majd viszavitték az intenzívre, mert szivárgás volt a gyomorszáj-vékonybél összevarrás egy részén. Azóta is megvan, közben tüdőgyulladást kapott, és jelentkezett a ,,multirezisztens kórokozó,, néven emlegetett hosszas lábadozással járó baktériumfertőzés is. Borzasztóan legyengült,vizesedik( ödéma ) és lázas is:(. Infúziót, táp-pépet kap, néha vért is kap, stb. CSövek lógnak mindenéből...A kérdésem az lenne, mit tehetek érte külsősként? Adnak -e a kórházban neki az itt olyan sokszor említett B12-t???? Bármiféle más tanácsot vagy meglátást szívesen várnék!.Nagyon köszi előre is minden hozzászólónak! Sziasztok.Ui: Már nagyon haza szeretnénk vinni Őt onnan!

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Miri22 2014.05.26. 11:09:42

Kedves blog alapító és hozzászólók!
Nagyon örülök hogy létrejött ez az oldal mert sok hasznos információt tartalmaz, de ami a legfontosabb lelki erőt ad a továbbiakhoz. Apukámnál 2 hete diagnosztizálták a rosszindulatú daganatot. Most műtét előtt van és én nagy erőkkel kutakodom a gyógymódok iránt. Nagyon örülök hogy sok pozitív visszajelzés található az oldalon. Mindenkinek jó erőt és egészséget kívánok és főleg kitartást!

Kedves Gábor hogy lehetne Önnel felvenni a kapcsolatot? Elküldené kérem szépen e-mailben a telefon számát: mirike81@gmail.com
Nagyon szépen köszönöm!

Bejegyzés: => Megvagyok

krisztian005 2014.05.17. 13:05:53

az én édesanyámat lassan 2 éve mütöték,teljes gyomor eltávolitása volt.
utána kapot 6 széria kemoterápiát.hála istenek edig jol van.egy idegen megsem mondaná hogy nincs gyomra.és már hizot majdnem 10 kg-ot :)

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

rafael gyulane 2014.05.12. 18:18:15

szia szeretném kérdezni a ferjemet decemberbe mütötték kivették az egesz gyomrát és azotta fogyot 25 kg de az orvosok mindent rendbe találnak nála még kemot sekapot mert nem kel neki szeretném meg kérdezni te menyit fogytél és meddig tartot afogyásod mert nekünk minden jo tanács jol jön és elfogadunk minden jo tanacsot kerlek irj valast de ha ugy neked jo mert nekünk az lenne a jobb ha telefonon tudnánk beszélni mert a férjem nem ért aszamito géphez neked nem kerülne semibe mi hivnánk ha igy jo neked nagyon akarjuk hogy meggyogyuljon elöre is köszönöm a segitségedet

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…

Várikati 2014.04.21. 13:28:42

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, a sajtolt céklalével kapcsolatban... Mi most a Nagymaminak azt csináljuk, hogy műtétig azt iszogassa, de szívesen venném, ha valaki tapasztalatokat osztana meg evvel kapcsolatban! Köszi!

Bejegyzés: => Étrendi tanácsok gyomoreltávolítás után…