SZAKDOLGOZAT
 
Az Erdő Lombi Társaság és Egyesület egyik eldugott kis sarkában egy öreg fa árnyékában a bokrok mellett üldögélt Nyuszika és szorgalmasan írogatott… erre felé (úgy értem ezen a környéken) bizony sok állat megfordult és hát ugye voltak köztük kíváncsiak is… mint például az a bizonyos Okos Borz, aki megkérdezte Nyuszikát, hogy mit? Vajon mit ír?
- Ez bizony szagdolgozat lesz! - mondta a nyúl.
- Asssszta! - mondta nem kis ámulattal a borz.
- És miről szól?
- Arról hogy az ilyen kis álatok, mint mi (mármint hogy Te meg én), hogyan védhetjük meg magunkat a ragadozókkal szemben…
- Csodálatos! - lelkendezett a borz
- Majd ha kész lesz, beleszagolhatok? Tudod, úgy érzem, szagdolgozatilag nem vagyok elég képzett.
- Ez csak természetes… mondta most már igazi elszántsággal, a bölcsek nyugalmával a nyúl. Nézelődött kicsit, majd rettenthetetlenül tovább írt.
Egy kis idő múlva arra tévedt Róka is.
- Mit irogatsz? Kérdezte. Köszönés helyett.
- A szagdolgozatomat.
- Az nem szagdolgozat, hanem szakdolgozat te szerencsétlen! Aztán címe? Van már?
-A kisállatok önvédelmi lehetőségei és gyakorlata a ragadozókkal szemben.
- Nem értem hogy te ezen a téren milyen lehetőségeket látsz. A gyakorlatban meg ilyen nem is létezik, ez csak egy olyan agyament elmélete lehet, mint amilyen te magad vagy!
- Hm… - mondta Nyuszika - gyere csak be ide a bokorba, megmutatom, mire gondolok.
Úgy is lett, bebújtak a bokorba.
Aztán egy hatalmas üvöltés hallatszott majd mintha puskából lőtték volna ki megtépázva futott el a róka. Nyuszika pedig összecsapkodta mancsait, leporolta bundáját, és mint aki jól végezte dolgát leült az öreg fa árnyékába a bokrok mellé és tovább jegyzetelt.
Arra jött a Farkas.
- Mit firkálsz Nyuszika? Kérdezte.
- A szakdolgozatomat!
- Na ne röhögtess, és mi a témád?
- Az önvédelem!
- És te ebben olyan jártas vagy, hogy szakdolgozatot írsz róla? Ugyan már! Vajon mi lehet a teóriád? Gondolom valami olyasmi, hogy az olyan kis álatok, mint amilyen te is vagy nem tudják megvédeni magukat az olyan ragadozóktól, mint amilyen én vagyok, de hát erről teljesen felesleges írni, ezt mindenki tudja? És egyáltalán…
- Khm! Khm!! Khm!!! Köhécselt Nyuszika, de csak azért, hogy félbeszakítsa Farkas kiselőadásnak szánt monológját.
- Már bocsánat, de honnan tudod, hogy mire vagyok képes?
- Na ne viccelődj Nyuszika! Hiszen nem tudod megvédeni magad tőlem! Húzta ki magát fenyegetően, vicsorogva Farkas, és már éppen bizonyítani készült igazát, amikor kinyúlt a bokorból egy nagy mancs, torkon ragadta, felkapta, és megrázta.
- Nana, kiskomám, csak lassan a testel, Nyuszika szakdolgozata igenis helyénvaló, a teóriája kiváló, jól felépített, szépen kidolgozott, valódi remekmű! Üvöltötte a mancshoz tartozó bokorból kilépő Hatalmas Oroszlán. Aztán miután módszeresen elagyabugyálta a kötekedő Farkast, fennhangon megkérdezte:
- Van még valaki, aki hozzá akar szólni nyuszika szakdolgozatához? Nincs? Én is így gondoltam. Na akkor folytasd csak Nyuszika! Mondta a szaktekintélyekre oly jellemző nagy gőggel a Hatalmas Oroszlán, majd lefeküdt, és tovább szunyókált…
 
Mi ebből a tanulság? Hát csak annyi, hogy nem számit milyen a szakdolgozatod, nem számit mi a teóriád, csak azt válaszd meg jól, hogy ki a konzulensed…
 
 
Ui. A tévedések elkerülése végett szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy ez csak egy mese. A valóságban az Oroszlán megeszi a Nyulat.
Ezért tehát mindenki körültekintően, jól válassza meg a konzulensét…
Szerző: adenocarcinoma  2009.05.30. 23:29 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adenocarcinoma.blog.hu/api/trackback/id/tr851154074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása