Milyen könnyű kimondani: Meghalok… és milyen nehéz megtenni…

Mondjuk az sokat segít, hogy nem a 10.en lakunk, túl nagy volna a kísértés, így rákosan hamar azt mondaná az ember „Csak egy ugrás a sugár.”

Jól van na ezzel nem viccelődöm, nem(!) soha nem ölném meg magam. Nem azért mert gyáva vagyok hozzá, hanem mert nem egyeztethető össze az életfelfogásommal, meg aztán minden egyes fájdalommal járó betegségben szenvedő drogozzon csak szépen meg a haláláért!

Szóval egyenlőre elvagyok a fájdalomcsillapító tapaszkáimmal, rengeteget alszom pihenek, imádkozom az tényleg segít (!). Vasárnap áldoztam is!

Megvagyok… hogy meddig? Ki tudja… majd meglátjuk.

 

Szerző: adenocarcinoma  2010.09.14. 11:04 85 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://adenocarcinoma.blog.hu/api/trackback/id/tr952295093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lillith7 2010.09.14. 13:28:24

Okosat, bölcset, vigasztalót sajnos nem tudok írni, de este imádkozom érted, és kérlek ne ad fel!!!!!!

Pillanatok 2010.09.14. 14:32:36

Oké, Gábor, megvan a lelet. Mi a következő lépés? Mert hogy biztosan van következő lépés!!! Konzilium említette a biológiai kemoterápiát. Sokat cikkeztek erről, de íme két olyan írás, amely viszonylag érthetően leírja, hogy miről van szó.
1.) tudobeteg.hu/kiemelt-temak/tudorak/36-tudorak-cikkek/1117-bombazok-helyett-mesterloveszek-uj-gyogyszerek-a-tudorak-gyogyitasaban

2.) hvg.hu/egeszseg/20080924_biologiai_terapia_rak_daganat

zslog 2010.09.14. 18:09:25

Sok türelmet és sok szunyókálást kívánok. Beszéltek róla otthon, hogy mi legyen, ha még gyengébb, elesettebb lesz az általános állapota? Az étkezés megy?

eivlys 2010.09.14. 21:57:38

Kedves Gábor,

ma találtam oldalára, folyamatosan a netet bújom hogy anyum (kissejtes) tüdő daganatával kapcsolatban, a tüneti kezelésről, annak (mellék)hatásairól és az egyéb alternatív lehetőségekről infot gyűjtsek.
Ezalatt a három hónap alatt igen sokat olvastam és tudtam meg a tüdő daganatokról (ettől még laikus vagyok, de elég informáltnak érzem magam), amennyiben nem-kissejtes a tumor a tüdőben, akkor a műtét illetve az előbbi kommentben említett célzott biológiai terápiák nagyon hasznosak lehetnek, mert a csak tumorra hatnak, az egészséges sejteket nem, vagy kevésbé bántják, mint a kemo és sugár kezelés.
Tudom hogy könnyű olyan embernek 'lökni' a jó tanácsot aki a betegségben nem érintett, de a legfontosabb akkor is a pozitivitás és kitartás!

parakletos 2010.09.15. 09:03:55

Kedves Gábor!

Már régen olvasom a blogodat, és nagyon megáld a hozzáállásod, a szíved, az őszinteséged, és a minden értelmet felülhaladó békességed. Én is beteg vagyok, valahol az úton. Nekem sokat segít, ha olvasom a Bibliám, mert az Isten szerelmes levele hozzám, és nem csak az imán, hanem ezen keresztül is kommunikálni szeretne velem Isten. Római levél 8. 28-39. szerint biztonságban vagyunk.Olvasd el, ha tudod. Szeretettel.

halmi_piroska 2010.09.15. 11:15:54

Kedves Gábor!
Most találtam rá a blogodra.Remélem nem baj a tegeződés :)
Tudom,hogy nem vigasz,de nem vagy egyedül.(Nekem jól esik a tudat)
Én 30 leszek elsején.Petefészekrákom volt.Megműtöttek.Most a májamon van áttét.Kemotherápiára járok.Már 3-at felvettem,de még van 3.Aztán majd meglátjuk...
Küzdök...a 3 éves kisfiamért...és persze az életért...
Rengeteg erőt és türelmet kívánok neked!Azt hiszem erre van a legnagyobb szükségünk...és persze szeretetre...
Kitartás!
Üdv: Halmi Piroska Kecskemétről

konzilium 2010.09.15. 21:29:52

Gábor! ..és ki nem? ez itt a "kérdés"..

..csak vannak akik még nem szembesültek, azok gondolják, hogy örökké élnek..

..időnként figyelem az embereket.. meg tanulmányozom.. , kevesen tudnak pld. ilyen maradandó dolgokat alkotni, amit már Te itt létrehoztál.. tehát, Te élsz és élni fogsz.. ..
..persze azt kívánom, hogy minél tovább, de majd ezt "kitárgyaljuk", mivel megyek egy "gyomor" tükrözéses/hihi/ kontrollra kedden Szfvárra, és jelentkezem..
..fel a fejjel.. ok... Ildikó

konzilium 2010.09.21. 23:23:36

Üdv. Mindenkinek!

..megvolt, rendben minden, kellemetlen vizsgálat..de kibírható, végig követtem a monitoron.. láttam a "gyomrom", a műtét helyét.. érdekes , szinte szép volt..
..örülnöm kellene, mégsem megy.. lelki ismeret furdalásom van, hogy én jól vagyok, tele kérdésekkel, amire nem tudom hol lehetne választ kapni.. mik is ezek?.. mi számít egy ilyen betegségnél? az idő a felfedezéstől a műtétig?.. a sebész keze? az eü. személyzet odafigyelése? a műtét utáni irányítása? majd a hely, a kórház ahol mondjuk a kemo kezelést kapja?..annak a protokollja? /miért nem egyforma az intézményeknél/ -egyik helyen a gyomortumorosoknak 4 napos, de van ahol ambuláns szinten megy-.. tehát szerencse kell hozzá, hogy kezelnek, vagy mi?..gondolom a szervezetünk tűrőképessége is... de, miért nem lehetne többünknek az -az állapota , lelete ami most az enyém?.. egyszóval mégsem vagyok boldog ettől, mert átérzem és végig éltem már egy nehéz helyzetet/akik nem tudják, azoknak írom, a férjem tavaly elment 6 hónap alatt, "adenocarcinoma" sejtes tüdőrákban, orvos volt, tehát EÜ-s aktív dolgozó /..
..ma kitárgyaltuk Gáborral a helyzeteket , de csak tanakodtunk, hogy mi lehetett volna, mit kellene a sok beteg érdekében megtenni, mi hogyan látjuk, akik így-vagy úgy érintve vagyunk.. de csak "okoskodtunk"...Ő pedig nagy türelemmel viselte el a látogatásom, pedig láthatóan fájdalmai voltak..
..nagyon szeretném, ha javulásról számolna itt be minél előbb, mert azért az a picurka remény is "felcsillant" annak a kezelésnek eredményeként, amit megpróbál, és majd beszámol róla.. őszintén kívánom, hogy sikeres legyen..
..Gábor és Rita! köszönöm a vendéglátást, és a velejáró "gardírozást"... Ildikó

Hálás 2010.09.22. 16:40:03

Kedves Ildikó!

Nagyon örülök, hogy nálad sikeresen alakul minden, természetesen Gáborért meg nagyon szorítok. Írod, hogy a férjed tavaly halt meg, mint írtam nekem meg anyukám nyáron halt meg a gyomorműtét után fél évvel.A tényeket csak azért írom le, mert nem tudom te hogy viseled, de én egyszerűen nem tudok napirendre jutni a veszteség felett, írhatom, hogy nincs olyan óra, hogy ne gondolnék rá, pedig szerető férjem van és egy csodás lányom. Remélem tényleg csak a jól bevált sztereotípia segít, vagyis az IDŐ

További minden jót kívánok

Évi

konzilium 2010.10.12. 10:08:06

Drága Gábor! ez mai hír borzasztó volt..

Az emlékezés adhat erőt, nem a gyász
rövidre szabták időd, és letelt.
Az, aki mindannyiunk álmára vigyáz,
nem hagyta hogy a holnapot is velünk ünnepeld.
Oly sok minden lehettél volna,
oly sok mindent szerettél volna,
és oly kevés maradt
az életből neked: egy törött pillanat.
Bár könnyes a szemünk, de tudjuk
az emlékezés adhat erőt, nem a gyász,
s a remény, hogy akármilyen fájdalmas,
de odaát majd békére találsz

..köszönöm, hogy megismerhettelek, búcsúzom ..Ildikó

P75 2010.10.12. 11:30:27

@konzilium: ??? Ugye nem jól értem? :-((

Hálás 2010.10.12. 12:20:15

Sziasztok!

Nem akarom elhinni....., mélységes csalódottságot és fájdalmat érzek.Ő volt az atyánk,aki mindenben segített, tanácsokkal látott el, édesanyám halála után is minden nap néztem a blogot és ez valamiféle megnyugvást jelentett nekem.őszinte részvétem a családnak ebben a nehéz időszakban, a többieknek meg minden jót és kitartást.

Évi

konzilium 2010.10.12. 14:35:41

@P75:

..sajnos igaz.. én is siratom..
.. ma reggel hívott fel a felesége, hogy tegnap elment..
..gondolom, ha lesz ereje, fog ő is itt írni..

Briga 2010.10.12. 15:59:58

Őszinte részvétem!
Nagyon szerettem olvasni Gábor és optimizmusa nekem is erőt adott. Nem gondoltam volna, hogy ilyen "gyorsan elmegy". Hiszen csak most kezdtek "problémái" lenni...
....betegség ez:-(
Kitartást a családnak!
Brigi

P75 2010.10.12. 17:43:01

Nagyon-nagyon sajnálom :-(

Pillanatok 2010.10.12. 18:14:50

Őszinte részvétem.
Gábor és édesapám nagyjából egyszerre kezdték el a küzdelmet - és milyen döbbenetes az élet -, úgy tűnik, egyszerre fejezték be itteni létüket. Édesapám múlt szombaton, október 9-én ment el.

Nem tudom miben segíthetnék most Gábor családjának, de ha bármiben, akkor nagyon szívesen...

nagy kinga 2010.10.12. 21:16:28

Őszinte részvétem a családnak.
Nagyon sajnálom hogy nekem nem tudott tanácsokat adni.Mindenkinek kitartást.Üdv:Kinga.

SsE 2010.10.13. 12:16:58

Őszinte részvétem a családnak!
Nagyon fog hiányozni Gábor irása:-((
Erika

szijjartoe 2010.10.13. 13:12:30

Őszinte részvétem a családnak! Nagyon sok erőt kívánok! Vigyázzanak egymásra nagyon és beszélgessenek sokat egymással, most lesz rá a legnagyobb szükség...
Énnekem egy hónapja sincs hogy elment anyum :-((
Üdv, Böbe

Rózsa és mamája 2010.10.14. 00:17:21

Kedves mindenki, aki itt ezen a blogon találkoztunk, és lehetőségünk volt megismerni, és megszeretni Gábort.Őt aki annyit jelentett mindannyiunknak.
Ő jelentette a hitet a mában és a holnapban, hogy bízni kell akkor is , ha már minden remény olyan, mint egy riadt pillangó.Megtalálni az örömet és a szeretetet minden röpke pillanatban és azt élvezni.Búcsúzunk Tőle könnyes szemekkel, de már örökre itt maradnak írásai a szívünkben,és a gondolatainkban.Úgy hiszem, hogy mindannyian akik olvastuk az írásait és így ismerhettük Őt, így fogunk rá gondolni.A szívünkben fájdalommal és a hiányának érzetével, de remélve azt, hogy odaátról figyelemmel kísér valamennyiünket továbbra is, és onnan is lélekben tovább segít.
Nekünk viszont úgy gondolom, hogy kötelességünk tovább segítenünk egymást és a sorstársakat, hiszen Gábor is ezért hozta létre ezt a blogot.

Tsybe 2010.10.15. 13:13:25

Soha nem tanított,de évekkel ezelőtt bejött helyettesíteni.Jó fej tanár volt. Mindig mosolyt csalt az arcomra mikor összefutottunk a folyóson.

Őszinte részvétem a családnak!

konzilium 2010.10.19. 22:00:22

..holnap, du. 2 órakkor lesz a temetés.. gyújtson gyertyát, aki megteheti és gondol rá..

Bézsé 2010.10.20. 21:01:47

Sziasztok!
Már egy hete keresem a szavakat,hogy elmondjam mit érzek.Nincsenek szavak. Ma elkisértem utolsó útjára azt az embert, aki egy évvel ezelőtt lelket öntött belém, és erőt adott ahoz, hogy minden erőmmel segítsem a férjemet. Ma együtt álltunk értetlenül a sírjánál. Büszkék vagyunk, hogy személyesen ismertük őt. Örülök, hogy elmondhattam neki milyen hálás vagyok azért amit értünk tett, értünk akik itt vagyunk.
Teremtett egy blogot, segítsük továbbra is egymást, biztosan így akarná ő is.
Jó egészséget mindenkinek, a családnak erőt, szeretetet, egészséget és kitartást.
Zsuzsa és Laci

Bézsé 2010.10.20. 21:32:07

Én gyújtottam egy gyertyát, gyújsatok ti is!

gyertyagyújtás.hu mementomori

maribe 2010.10.20. 22:59:34

Sziasztok.Véletlenül találtam rá erre az oldalra,egy hasi CT képet szerettem volna megnézni.Tegnap ahogy olvastam a beszélgetéseiteket meg a Gábor irásait,gondoltam majd irok egy pár sort neki ha lesz időm,hogy mennyire szép gondolat tőle,hogy a betegsége mellett másokra is gondol.Ma hozzáfogtam,hogy irjak neki,de most,hogy több időm volt átnézni a blogot,megdöbbentem,hogy sajnos vele már nem tudok beszélni.Őszinte részvétem a családnak és Nektek is akik ismertétek őt,hisz egy kicsit talán a Tiétek is volt.Az ember ilyenkor nemigen talál szavakat,megértem a hozzátartozók fájdalmát,mert én is elveszitettem a legdrágábbat, a 14 éves fiamat.Szintén rákban halt meg 2000-ben,s bár annak már 10 éve,a hiányát nem lehet pótolni.Ami erőt ad,az a viszontlátás reménye,az,hogy egyszer majd találkozunk.Erőt és kitartást kivánok Nektek,akik itt maradtatok,segitsétek egymást továbbra is.Kedves Gábor!...Nyugodj békében!

zoliera 2010.10.22. 21:32:37

Sziasztok, kedves Mindenki!
Mélységesen megdöbbentett, hogy Gábor elment. Azt hittem.... nem is tudom, mit hittem. Hittem, hogy van, lesz, kérdésekkel fordulhatunk hozzá. Nekünk nagyon sokat segített. Az ő útmutatásai alapján jártam el a kedvesemet illetően, s kop,kop, úgy tűnik, nekünk sikerült.
Kedves Gyomornélküliek! Szívesen segítek nektek, megosztom veletek tapasztalataimat, amennyiben igénylitek.
Mélyen együttérzek a családjával. Nyugodj békében!

Bézsé 2010.10.26. 08:50:57

"Amit tett, gondolt, létrehozott, annak mi is része lettünk:
a megsemmisülése után bennünk él tovább."
Hank Jeff

konzilium 2010.10.27. 00:54:10

Üdv. Mindenkinek!

..szerintem, ő most annyit felelne itt a hozzászólásokhoz, hogy mindenki írja le amit a betegsége, vagy hozzátartozója mellett tapasztalt, látott, amivel bárkinek jótanácsot tud adni..
..nem is lenne jó, ha ezt a blogot "veszni" hagynánk, amikor kiderült, hogy mennyire nagy szükség van az információkra.. hiszen sehol nem kapunk a mindennapi problémákra választ, amire nagy szükségünk van, folyamatosan..
..nos, én újból, csak "biztatásként" -nem dicskvésként- írom, hogy ma jöttem meg egy 4 napos Prága-Karlovy Vary- Bécs tursita buszos útról, ahol úgy gondolom, nem vette észre rajtam senki, hogy milyen problémákkal küzdök "alapjáraton", mindent jól bírtam, az egésznapos fizikai megterhelést, plusz a diéta-mentes étkezést a többiekkel egyetemben.. semmi nem okozott megterhelő problémát.. ezt kívánom minden beteg társamnak, hogy ebben az állapotban legyen..
..mivel itt "kor-első" vagyok a műtét időpontjára való tekintettel /lassan 3-ik évet "jubillálok"/ ezért megerősítem az eddigi tapasztalataim,
..tehát, amire figyelek: mindennap szedem a B/B1- B6.. un. B komplex kiszerelésben, - a B12. inj. -csak háromhavonta!!, mert az orvosaim óvnak a sejtszaporító hatása miatt/, plusz immunerősítőt , Ca, Mg. Zink, Szelén, E-vitamint, sok C vitamint /természetes úton, citromból kipréselve és a flavionidokat / pld. mindennap egy dl. vörösbor nekem jót tesz.. ami a savhiányt is pótolja/.. plusz FlavoGenin kapsz.. /mert ebben hiszek, és mint tudjuk, sőt lassan bizonyítva is lesz, hogy a tudatnak nagy szerepe van a gyógyulásban/.. valamint Kreon kapszulát /kiszórva/..
..természetesen vannak problémáim ennyi idő alatt a felszívódási zavar miatt, ami különféle tüneteket is okoz.. pld. alig várom, hogy megkapjam a B12 injekciót, mert nagyon zsiborog többek között a lábam../kialakult egy Neuropathia a sok kemo után/, de folyamatosan megyek labor kontrollokra ahol néznek mindig mindent amit egy háziorvosi rendelőben manapság lehet.. járok különböző szakrendelésekre amik szintén a kemo mellékhatásai miatt szükségesek/kardiológia, rheuma, ideggy./..
..kérném, és nagyon jó néven venném, ha lenne valaki aki már előbbre jár és tudna még nekem is további tanácsokat itt adni, mert az a tapasztalatom, hogy aki képes a "protokollt" túlélni, nagyon egyedül marad ezekkel a a gondjaival, az orvosoknál pedig nem vagyunk "mindennapi" eset, sőt,, mintha félnének is egy kicsit, a kezlésünktől..sajnos ez már a saját tapasztalatom.. "kurriózum" vagyunk..

..rehabilitáció? sajnos, ilyen csak a +Holdban".. lehet.. pedig elgondolkodtam, amikor Karlovy Varyban elsétáltam az emésztőszervi betegségeket kezelő Klinika mellett, hogy vajon kik is lehetnek ott? milyen betegségekkel , melyik biztosító betegeit kezelhetik?.. egyáltalán ők értenének hozzánk?.. részemről volt egy pár korty az "ívókútból" feltört gyógyvizből. ha már ezekre a bajokra ajánlják, hátha jót tesz..
..elnézést, hogy hosszan írtam.. , sajnos Gáborral tudtam csak ezekről a kérdésekről beszélgetni.. mivel a német fórumon sok hasonló téma folyik, és ő szorgalmasan fordítgatott..
..a veszteség ilyenkor elmondhatatlan.. nagyon hiányzik..
..mindenkinek javulást kívánva.. üdv. Ildikó
..

serfecs (törölt) 2010.10.27. 14:13:11

Én igazából nem is lennék idevaló... 2,5 éve találtak egy fekélyt a gyomromban, ami azért veszélyes, mert a klasszik "gyomorfekélyek" valójában nem a gyomorban, hanem a nyombélben vannak, ez viszont a gyomorban volt és ahogy a belgyógyászom mondta - és később a neten olvasottak is ezt támasztották alá -, a gyomorfekélyek 50%-a valójában egy rosszindulatú daganatot megelőző állapot. Úgy is kezeltek, mintha, 6, majd 12 hét után újabb tükrözés, ezalatt a fekély a gyógyszerek hatására elmúlt, de ha nem így lett volna, kikapták volna a gyomrom alsó harmadát. Később félévente volt tükrözés, a legutóbbin mondták, hogy innentől elég lesz évente.
Bevallom, el akartam bliccelni, mert rettenetesen utálom a tükrözést, de ami Gáborral történt, az komoly nyomot hagyott bennem, úgyhogy ma megejtettem a dolgot és teljesen negatív minden, remélhetőleg a szövettan is az lesz.
Mindenki, aki egészségesként talál erre a blogra: az rossz duma, hogy velem ez úgysem történhet meg, mert de igen, megtörténhet. Nem jó szöveg, hogy én még fiatal vagyok: nálam 33 évesen találták meg a bajt. Nem szabad félni, pár havonta egy szadi vizsgálat nem nagy ár az egészségért!

hulyeinformatikus 2010.11.07. 20:43:14

Én csupán csendes olvasótok vagyok, fantasztikus volt Gábor segítőkészsége, önzetlensége.

Nyugodj Békében!
Remélem, egyszer összefutunk. :)

vangogh? 2010.11.08. 12:04:18

Sziasztok!

Itt tudtok Gáborért gyertyát gyújtani...

www.gyertyagyujtas.hu/index.php/19534.kivalasztott

SsE 2010.11.11. 10:16:20

Nővérem gyomordaganata 2009-ben kezdödött,május 28-án mütötték.Tewljes gyomor eltávolitás 6 nyirokcsomó eltávolitás amiben áttét volt.
Utána 6 kemo,de csak 4-et fogadott el,szerencsére.
Mi inkább az alternatív gyógymodokban hiszünk,én kineziológi és reflexológiával foglalkozom sikerült meggyőzni,hogy inkább ezen az oldalon álljunk.Kineziológia stresszoldás amit igénybe vett,megprobáltuk megoldani a lelki okokat,hogy mi miatt szedhette össze ezt a fránya daganatot.Pozitív gondolkodás,relaxáció és már 90 talp masszirozáson vaygunk túl.Amiket szed az a béres csepp,apigeninn gyógygombák.,búza fü,árpa fü,sok szórakozás,nevetés talán röviden ennyi.
Nagyon sok dolgot kiprobáltunk,ezeknél maradtunk.Most fogja elkezdeni az IMUNE nevezetü táplálék kiegészitőt.Három havonta kontroll,ct,ultrahang,vérvétel.Leletei maximálisan rendben vannak.Legközelebbi vizsgálat február.
Üdv:Erika
Ha valakinek személyes kérdése lenne,erika2001@freemail.hu

SsE 2010.11.11. 10:20:14

ui:Kiprobáltuk a b17 vitamint is,de olyan allergiás rohamot kapot tőle,hogy nem mertük tovább adni neki.
Ezt azért irtam le mert ezt senki nem közli,hogy válthat ki allergiát.Igaz azt mondták ahol vettük,hogy 100-ból egynél fordul elő,de ezt is jó tudni.
Erika

Bézsé 2010.11.11. 20:07:28

Sziasztok!
Tegnap volt egy éve, hogy átestünk a műtéten. Most éppen Ct-re készülünk ill. várjuk a laboreredményeinket. Mi elfogadtuk a rengeteg kemot és sugarat is, és táplálékkiegészítőt is eszünk, meg spéci vizet is iszunk. Eddig jól állunk, de hogy minek köszönhetjük ezek közül, azt nem tudom. Talán így együtt az egésznek. Egyben biztos vagyok, a határtalan szeretet és gondoskodás nagyon sokat segíthet.
üdv Zsuzsa

Bézsé 2010.12.03. 11:05:55

Sziasztok!
Én minden nap ideklikkelek, és szomorúan látom, hogy nem sikerült életben tartani ezt a lapot. Szerintem tudtunk volna segíteni egymásnak és tovább vihettük volna amit Gábor elkezdett.
Sajnálom, jó egészséget kívánok mindenkinek!
Zsuzsa

Pillanatok 2010.12.03. 13:47:29

Kedves Bézsé!
Engedj meg, egy kommentet a blog és persze mindannyiunk védelme éredekében.

Azt gondolom, hogy ugyan a tartalom már (de az is lehet, hogy csak egyelőre) nem frissül), de ha egy érintett az elejétől fogva végig olvassa azt, ami eddig született, akkor több segítséget kap, mintha elmenne 15 orvoshoz vagy 15 lélekbúvárhoz.

Az én édesapám Gébor előtt két nappal ment el. Azóta sem vagyok/vagyunk ezen túl, de talán nem is elvárható. Viszont az életünkhöz vissza kellett térni, ami persze néküle, nélkülük már nem ugyanolyan. Az egyik legszembetűnöbb változás, hogy a halála óta tudat alatt ugyan, de távol tartom magam a betegségtől, attól, hogy egyáltalán tudomásul vegyem újra a rák létezését. Kizárom, mert elég volt. Sok volt. Meggyötörte őt is, Gábort is és mindenkit aki szerette, szereti a betegség áldozatait.

Korainak tartom azt, hogy nem sikerült életben tartani a blogot, mert ugyan valóban most éppen nem aktív, de itt van, hozzáférhető, akinek szüksége van tanácsra, az biztosan talál itt.

Viszont nektek továbbra is nagyon drukkolok és gratulálok a legutóbbi eredményekhez.
L.

Bézsé 2010.12.05. 11:29:13

@Pillanatok: Úgy érzem félreértettél.
Mindannyian a betegség áldozatai vagyunk.
Köszönöm, hoyg drukkolsz nekünk.
Őszintén kívánom, hogy mihamarabb fel tudd dolgozni a veszteséget.
Zsuzsa

konzilium 2010.12.09. 23:34:56

Sziasztok!

Azoknak írom, akik állandó olvasók és ismerik az előzményeket. Megvolt a 6-ik hó utáni CT kontrollom, ami negatív lett, tehát rendben vagyok, lassan jubilálom a műtétem 3-ik évfordulóját/dec.14-én/
Mit is üzenjek a "sorstársaimnak", nem szabad feladni, szorongani,csak pozitívan gondolkodni, és ha kicsit küszködve is, de élni, ahogy lehet..üdv. mindenkinek Ildikó

SsE 2010.12.14. 13:11:17

Sziasztok!
Nagyon jó ilyen jó eredményekről olvasni,örülök minden gyógyulásnak.
Mindenkinek kivánok erőt,kitartást és nagyon sok egészséget!Boldog Békés Karácsonyt Mindenkinek!
Erika

Bézsé 2010.12.15. 14:02:26

Sziasztok!
Szeretnék én is mindenkit bíztatni! Újabb csatát nyertünk ebben a nagy háborúban. Negatív a CT leletünk és a "gyomortükrözés" is. Nem szabad feladni!
2009.október:adenocarcinoma pT3N1 totál gastrectomia

Mindenkinek erőt, kitartást,jó egészséget kívánunk! Zsuzsa és Laci

Bézsé 2010.12.20. 15:28:54

Mindenkinek!
Karácsonykor minden egészséges embernek 1000 kívánsága van, nekünk csak egy. Kívánom mindenkinek tiszta szívből, hogy teljesüljön a kívánsága.
Békés, boldog karácsonyt kívánunk, erőben, egészségben, és ne felejtsünk el gyertyát gyújtani azokért akik már nem lehetnek velünk!
Zsuzsa, Laci

szaboevi 2010.12.29. 01:00:29

Szia Kedves Mindenki!
Nehezen szántam rá magam az írásra.
A férjem májusban esett át a gyomoreltávolító műtéten.
Jelenleg negatívak a leleteink.
Ha lassan is,de hízik.
Tanácsot szeretnék kérni hozzátartozóktól,lelki,viselkedésbeli kérdésekkel kapcsolatban.

Az én férjem zárkózott lett,nem osztja meg velem az érzéseit.Burok veszi körül,amiről én lepattanok.Eltűnt a szeretete,csak a szomorúság a mindennapi kenyerünk.Nemtudom mitévő legyek? Hogyan segíthetek Neki?
Van valakinek hasonló tapasztalata?

Kérlek írjatok a lélek karbantartásáról is!!!

A testét remekül karbantartom Gábor tanácsai alpján.
A lelkéhez pedig nem enged.

Köszönöm:Évi

Gábor ott fent!! köszönöm az írásaid!
Többet segítettél a mindennapokban,mint bármelyik orvosunk.

Nyugodj békében!

konzilium 2010.12.29. 19:01:10

@szaboevi:

Üdv Mindenkinek!

Utólag kellemes ünnepeket..
előre
egészségben és minden földi jóban gazdag Boldog Új évet kívánok mindenkinek!

Évike! a gyógyulásról és lélekről annyi a véleményem, hogy ezt a csatát magának a betegnek kell megnyerni és meggyőzni saját magát, hogy létezik még élet mindezzel a "nyomorék" helyzettel is együtt élve, mert vslójában ez az, csak el kell tudni fogadni és hozzá alakítani a mindennapokat..
sok erőt, sikert, és főleg hitet mindkettőtöknek.. üdv. Ildikó

konzilium 2011.03.09. 09:30:47

Üdv Mindenkinek!

..ha, valaki figyelembe kiséri még itt a "sorstársakat", akkor leírom, hogy túl estem egy újabb kontroll vizsgálaton /CT- tumormarker/ ami szintén negatív lett..
..azt hiszem itt a "kor-elnök" lettem, hiszen a negyedik évet taposom a baj megjelenésével..
Mindenkinek azt üzenem aki ezzel a betegséggel küzd, hogy próbáljanak bízni és erősnek lenni. Lehet kiút, szerencsével, az orvosok munkájával/elsősorban/ , nagy kitartással és a pozitív gondolkodással ötvözve.. üdv. Ildikó

Bézsé 2011.03.09. 18:35:37

@konzilium: Nagyon jó a jóhíreket hallani! Mi is negatívak vagyunk, és visszaszedtünk 14 kilót! Lehet, hogy elkezdhetünk reménykedni? (csak nagyon halkan merem kérdezni)
Nem szabad feladni!
Mindenkinek jó egészséget kívánunk!
Laci Zsuzsa

Gezemice 2011.03.13. 23:06:13

Sziasztok!

Most találtam rá erre az oldalra, sajnálom, hogy már "későn", legalábbis abból a szempontból, hogy Gábor már nem írhat újakat.
Apukámat március 4-én műtötték, eredetileg azt hittük, "csak" a nyelőcsöve esik áldozatul az agresszív ráknak (amire mellesleg a legelső vizsgálat végén azt írták a leletére: "CT-re előjegyezni, nem sürgős"), legfeljebb egy kis részt még lecsippenthetnek a gyomra felső részéből. Aztán amikor kijött a műtőből, a prof akkor mondta el, hogy nagyon nagy és veszélyes műtét volt, és amikor anyu megkérdezte, mikor lesz minden "normális", akkor azt felelte a prof: NEM ez a kérdés. Hanem hogy túléli-e a következő 1 hetet...

Az első éjszaka végig "üzentünk" neki, anyu este otthon mindenről "beszámolt", elmesélte, most megeteti a kutyákat, most beáll a kocsival a garázsba... - szóval hogy apu tudjon mindenről, ami történik. Amennyit csak engedték, benn voltunk mellette az intenzíven, csak pozitív dolgokat meséltünk neki, és igazából az is elképesztően sokat jelentett, hogy amikor bement a kórházba, előtte 3 nappal született meg az első unokája, az orvos és a nővérek is mondták, hogy kevés olyan dolog van, ami ennél nagyobb erőt és akaratot adhat a betegeknek!
Most, 1 héttel és 2 nappal a műtét után ott tartunk, hogy az intenzíven töltött napokat elképesztően jól viselte, a nővérek nem győztek örömködni, hogy mekkora küzdést látnak rajta, nem hagyta el magát, mindent AKART, szóval rendben voltak a dolgok. A táplálás viszont nem úgy indult, ahogy kellett volna, és jó lett volna még egy kis idő az intenzíven, de kellett a hely, kirakták őt normál osztályra, most ott figyelik.
A tápszertől azonnal begörcsöl, teljesen bekeményedik a hasa, úgyhogy 2 nap kísérletezés után felfüggesztették, továbbra is infúzióval kapja a sókat, a vizet és a teát meg kiszívja az orrszonda, mondván, "felesleges folyadék"... Szóval ez a része most elég nehéz, de hihetetlen, mekkora hit és akarat van benne, és amikor ezt látjuk, nekünk sincs okunk kételkedni vagy aggódni. Hisz a gyógyulás nagy részben a rákosoknál tényleg fejben dől el, és ő az első perctől kezdve mindenre, amiről le kellett mondania (kávé, szóda, szauna...) azt mondta: "5 év múlva újra!"
Az orvos még mindig nem mondott semmit arról, mi lesz ezután, mennyire áll vissza az élet a régi kerékvágásba. Ismerősök azzal riogattak, hogy már élete végéig csak pépes ételt ehet, gyomor nélkül mi mást... - hát én nagyon örültem, hogy itt rátaláltam a TI beszámolóitokra, és hogy azt látom, ha kolbászt és szalonnát valószínűleg már nem nagyon ehet ezentúl, legalább nem kell a csirkepörköltet pohárból innia. ;)

Köszönöm, hogy leírhattam, hogy elolvastátok, hogy itt vagytok és ennyire figyeltek egymásra! :)

konzilium 2011.03.14. 12:43:22

@Gezemice:

Üdv!
.nem bírtam megállni, hogy ne válaszoljak a bejegyzésedre..
.. szóval, elárulom, én eszem a kolbászt, a szalonnát..a halászlét.. meg mindent ami egyébként nem ajánlatos.. járok étterembe, utazok társas utakra /több naposokra/, ahol senki nem tudja, hogy "gyomor nélküli" lennék... legfeljebb lassabban táplálkozom mint a többiek..de tényleg nem okoz problémát, és már megszoktam..
..tehát elkeseredésre ne legyen ok... csak erősíteni tudom, valószínű sok igazság van abban, hogy minden a "fejben" dől el.. /meg persze a jó orvosokon, kezelésen, nem utolsó sorban a szerencsén is../de az egyik legfontosabb, hogy a beteg , hogyan áll hozzá ..

Mielőbbi javulást, kitartást kívánok apukádnak..
üdv. Sné Ildikó

Gezemice 2011.03.17. 15:52:03

@konzilium: Köszönöm apu nevében is! :)

Sajnos az utóbbi néhány nap nem a legjobban alakult, "hála" a marha jó hazai egészségügynek... Most derült ki, hogy péntek délelőtt, mikor aput már székestől kitolták az intenzív elé, a prof felment és közölte, szerdán (tehát ünnepek után) lesz egy műtéte, addig viszont apu marad itt, ahol van. Ennek ellenére délután mégis levitték az osztályra, nem is oda, ahova a prof küldte volna szerdán... És mivel a tápszerektől továbbra is görcsölt, az orrszondán meg minden visszafolyt, az osztályos orvos annyit kérdezett viziten: jól van? - de már a válaszra is alig figyelt, ismerjük az ilyet, nem tűnt fel senkinek, hogy amióta kihozták az intenzívről, azóta minden nap belázasodik, minden nap görcsrohamai vannak, de a napi 1 (!) algopyrinen kívül (amit minden nap akkor kapott meg, mikor épp beértünk és veszekedni kellett, hogy nézzék már meg, szerintük ez normális, hogy szétrázza az ágyat a fázástól???) semmit nem kapott, mert a nővérek "nem mertek" adni semmit. A "sós" infúzió csak fent járt neki, konkrétan tegnap volt 2 hete, hogy egyetlen falatot sem evett, le van gyengülve, és a csonkolt tüdejére most a legkevésbé sem hiányzik ez a mindennapos láz és hidegrázás. :(
A prof megmenti az életét, mert az írmagját is kivágja annak a szemét terjeszkedő daganatnak, és akkor jön egy 4 napos ünnep, és nincs egy nyomorult orvos, aki azt mondja, hogy ha én nem értek hozzá, akkor felhívom a professzort, mert a beteg a legyengültségtől fogja feladni a harcot??? Egyszerűen megáll az eszem!
1 hét után ma vitték el röntgenre, mert jé, tényleg nem normális, hogy minden létező sebhelyen azonnal folyik kifelé, amit megiszik!
Ő meg persze próbálja humorosan felfogni, rajzfilmfigurákra hivatkozott, akiket puskával lyuggattak ki, azokon is így folyt minden irányból a víz ivás közben, meg kínjában már csak nevetni tudott azon, hogy a vécéhez odafelé egyszer, vissza már háromszor kell megállnia pihenni (kb. 30 méter), a gyengeségtől, de valahogy akkor se tudom elhinni, hogy ennek így kell lennie. :(

konzilium 2011.03.17. 23:30:45

@Gezemice:

Üdv!
..ajjaj, hát ez nem a legjobb, reméljük apukád élni akarása, humora és szervezete kibírja ezt a helyzetet.
../csendben mondom és ajánlom, van betegjogi biztos, ha nem úgy kezelnék, ahogy elvárható lenne, Ti mint hozzátartozók intézkedjetek/..
..jobb híreket várva, javulást kívánva üdv. Ildikó

Bézsé 2011.03.23. 21:43:47

Holnap Gábor nap!
Én gyújtottam egy gyertyát.

Bézsé 2011.05.12. 09:58:58

Sziasztok!
Ha van itt még valaki akinek szüksége van a bíztatásra, akkor mondom: a mostani Ct is negatív, tumormarker, labor, tüdő rendben. Ne adjátok fel!
Nagyon szorítok mindenkinek!
Szép napot!
Zsuzsa, Laci

konzilium 2011.05.24. 23:55:46

Üdv. Mindenkinek!

..Sajnos, várható volt, hogy megáll itt is az idő..
..Részemről is csak egy rövid híradás, biztatás azoknak akik idetévednek, hogy minden rendben, jól vagyok, megjártam Rómát/Pápai Boldoggá avatáskor/, amit egy "zarándoklatként" saját magamnak igértem be, még anno, amikor a "baj" elért, és ez sikerült..
Továbbiakban már csak élni kell és mindennap rácsodálkozni a valóságra..
Hasonló javulást kívánva a "sorstárdaimnak" üdv. Ildikó

konzilium 2011.10.17. 22:33:34

Üdv! Oly régen voltam itt, hiszen "alszik" ez a lap Gábor eltávozásával/éppen egy éve, hogy elment, részemről sokat gondolok most is rá/. Sajnálom, hogy ez lett ebből a blogból, mivel sok -sok értékes információ elvész, pedig biztos vannak új betegek is, akiknek hasznos tanácsokat adhatnánk. Bár engem eddig nem keresett meg senki/itt van email címem is/, hogy adjam át az eddigi tapasztalatom, ami talán hiteles is lehetne, mivel saját magam és nem hozzátartozóként éltem meg dolgokat. Lényeg, hogy immár a 4-ik évfordulóhoz közeledem.. Egyre jobban vagyok, járok kontrollokre, tükrözésre, stb.. szerencsére minden leletem jó és negatív. Többek között az idén sokat utaztam,/volt ahol kb. napi 15 km-es gyaloglás volt a lépés mérő szerint/ amit ezután a nagy műtét és kezelések után megtudtam csinálni, és bírtam energiával. Próbálom pótolni ami elmaradt. Minden napért hálás vagyok és igyekszem örömömre eltölteni.
Javulást kívánok a sorstársaknak, részemről ezzel a kis híradással szeretnék egy kis reménységet adni azoknak akiknek erre szükségük lehet most is, semmi képpen ne adják fel. Üdv. Ildikó

Bézsé 2011.10.21. 21:15:15

Kedves Ildikó!
Szerinted jár ide még rajtunk kívül valaki? Örülünk, hogy jól vagy! A mi leleteink is negatívak. És szeretném ha ez másoknak is erőt adna.
Ne adjuk fel!

Ibolya54 2011.11.04. 16:04:36

Üdvözlök mindenkit! Végre rátaláltam erre az oldalra. 2009-től vagyok sajnos gyomortalan. Adenocarcinoma ez áll a diagnózison.Szinte már semmim sincs a hasamban,-lép, epe, gyomorteljes eltávolitása, hasnyálmirigy és vakbél- mindent eltávolitottak a rák miatt.Túl vagyok a kemón, , az eredményeim hála a jó Professzoromnak és magamnak mert élni akarok nem akarom elkiabálni nagyon jók.57 éves vagyok és minden nap ajándák nekem. Jó vol olvasni az írásotokat. Én sem adom fel. Üdv. úl irótárs ibolya 54

Ibolya54 2011.11.04. 16:06:49

@Bézsé: a 10.21-i írásodra reagálva igen jár ide más is. Örülök, hogy a leleteitek jók. Üdv. ibolya54

zoliera 2011.11.29. 18:59:09

Üdv Kedves Mindenki!
Őszintén szólva nagyon régen voltam én is itt.
Elmondom, hogy jól vagyunk. A férjem a tavaly májusi műtéte óta hízott 12 kg-ot. Most már egy kicsit vissza kellene fogni, de nem tudom és nem is nagyon merem.
Tudtok valamit arról, hogyan lehetne pótolni a B 12-t és a vasat?
Sajnos a vas felszívódása nagyon rossz nála. Ő nem daganatos volt, egyszerűen "csak" túladagolták a vérhígítót egy infarktus után, s a teljes gyomoreltávolítás lett a vége.
Kérlek segítsetek, ha tudtok!
Kösz, örülök, hogy mindenki jól van.
Era

Csicsoka 2012.02.08. 15:22:56

Üdvözlök Mindenkit! jó lenne ha ez az oldal ismét életre kelne.Nem találok ujabb kommenteket ,pedig biztosan nagyon sokan innét merítenek erőt a tovább lépéshez. Csicsoka

konzilium 2012.02.23. 17:28:59

Haliho Mindenkinek!

Egy kis híradás, mert régen voltam itt.
A legutóbbi leleteim is egyre jobbak. már. Egyetlen, de nagy problémával küzdök, az pedig most van "nyomozás" alatt. A cukor szint változó, hiszen megskalpolták a hasnyálmirigyem, így aztán hol lent, hol fent.. /étkezés alapján / de mindenképpen utána kell járni, mert ez már nem a ciszplatin kemoterápiás kezelés utóhatásai miatti láb-kéz zsiborgások. Viszont alig van időm magammal foglalkozni, mert szerencsére a cégem nagyon megy, sok a dolgom, közben költözködések is zajlanak, így elterelődik a figyelmem.. Ráadásul lesz egy londoni kirándulás is a közeljövőben. Szóval így néz ki egy "adenocarcinómás" gyomor eltávolítás utáni beteg mindennapja, ha sikerül az "élet" utána.
Kaptam levelet is innen érdeklődők részéről , itt üzenem, hogy fogok is nekik válaszolni hamarosan, ahogy egy kis időm lesz rá,a saját atapasztalataim megosztom velük.. / orvosoktól nem nagyon kapnak, hiszen ritka extrém esetek vagyunk, és ha túléljük, nem tudnak velünk mit kezdeni, a legjobb indulat mellett sem.. sőt szinte ránk csodálkoznak.. jé , ilyen is van? és még él? /
Igen,, vagyunk páran, szerencsére a korszerű gyógymódoknak és a lelkiismeretes orvosainknak köszönhetően /nálam ez az igaz/, plusz talán a saját magunknak, hogy nem adtuk fel, és időben történt minden.
Részemről az 5-ik évben vagyok, múlt hónapban vetettem ki a beültett port-ot, amit mindig húztam, halasztottam, de már nincs szükségem rá, ráadásul "ő" is úgy gondolta, hogy elbúcsúzik véglegesen tőlem ..
Javaslom Gábor által fordított könyvet töltsétek le, mert ott nagyon részletesen le van írva mit kell tenni, mire kell vigyázni stb. a szükséges életformára vonatkozóan.. Nekem ez a tájékoztató egy "mankó" /Drága Gábor , milyen szívessen megköszönném szóban is ha lehetne, újra-újra/ és az orvosoknak is ajánlanám, hogy forgassák, ha ilyen beteggel van dolguk.. Üdv. Ildikó

Csicsoka 2012.02.29. 11:59:06

Sziasztok! Nagyon örülök Ildikó jó eredményeinek.Ez biztatás minden érintettnek legyen az maga a beteg vagy a családja. Sajnos a cukor ingadozással a férjem is sokat küzdött,de elkezdett szedni még egy fajta gyógygomba készítményt a másik kettő mellé és az nagyon hatásos volt a számára.Ha érdekel a neve szivesen megosztom.Sajna a régi nevek nem jelentkeznek a blogon,mi lehet velük?Igy ismeretlenül is drukkolok mindenkinek.A mai nap számomra nagyon fájdalmas ,3 hónapja ment el a férjem 4 évig volt "gyomortalan" .Ezt a blogot már sajna csak a halála után találtam meg.Nevében,helyette ,vagyok itt és szeretnék segíteni annak aki igényli az általunk megtapasztaltakról való információkat. Üdv Csicsoka

Bézsé 2012.03.05. 22:38:39

Apró örörmök!
Na ezek kellenek nekünk! Nagyon örülök a jó eredményednek Ildikó! Szerencsére nálunk is minden rendben.
Mindenkinek jó egészséget kívánunk!
Laci Zsuzsa

Zselyke73 2012.03.12. 11:42:25

Sziasztok!

��hogy r�l�am erre a blogra. �esany��ntett, b�n� maradt valamennyi a gyomorb�M�az elej�j�nk, h�m hete m�� a sz�tanja sajnos rosszabb lett, mint v�uk, vagyis vannak ��s nyirokcsom� kivett gyomorr� mellett. A folytat�kemo, de a r�leteket m�nem tudjuk. Az az igazs� hogy minden seg��ek �n��szeretn�keresni valakit, aki ugyanezen m��ent �j�an, mert milli�rd�nk lenn ���m nagyon kell neki a lelki t�gat� hogy m�v�tlen�jusson esz� feladni. A m�ut�nagyon nehezen megy neki az �ez� nincs ��rzete �sokszor visszaj�gy adag r�ben.
Nagyon �n� ha ��k nekem, van-e olyan klub, ahol lehet tal�ozni sorst�akkal? Illetve van-e b�ilyen alternat�szer (Celladam, Oncomar, Culevit, B17, v� m�, ami hat�ny, cs�nti a kemo mell�at�it? A c�m: csutorakukacfreemailponthu
Ha valakit �megkereshetek, k�m jelezze!

K�n��k��net G�rnak a k��. Most azt b�.

Zselyke73 2012.03.12. 11:50:02

Sziasztok!

Ekezetek nelkul ujrakuldom. Orulok, hogy ratalaltam erre a blogra. Az edesanyam erintett, bar nala maradt valamennyi a gyomrabol. 3 hete mutottek, a szovettan azonban rosszabb lett, mint vartuk: vannak attetes nyirokcsomok a kivett gyomor mellett. A folytatas az kemo, de a reszleteket meg nem tudjuk. Az az igazsag, hogy minedn segitesgnek orulnek, de szeretnek keresni valakit, aki ugyanezen ment keresztul es jol van, mert ugy latom, hogy nagyon kell neki a lelki tamogatas, hogy eszebe ne jusson feladni. Amuyg nehezen megy neki az eves, nincs ehsegerzete es sokszor visszajon reszben, amit megeszik es nagyon gyenge.
Az lenne a kerdesm, hogy van-e olyan klub, ahol lehet talalkozni sorstarsakkal? Illetve van-ebarmilyen alternativ szer (Celladam, Oncomar, Culevit, B17), ami hatekony, csokkenti a kemo mellekhatasait? A cimem: csutorakukacfremailponthu. Ha valakit megkereshetek, kerem jelezze.

Kulon koszonet Gabornak a konyvert! Most azt bujjuk.

Dorka

atika1978 2012.03.27. 14:43:31

Én röhögtem amikor az onkon mellettem benyögték ugyanezt, hogy csak egy ugrás a sugár... a sugár nem gáz csak fáradtságot okoz. A kemo, meg a nagy fájdalom, az erős gyengeség stb. már rosszabbak.

atika1978 2012.03.27. 14:46:04

Szia Dorka.
En hocskinos vagyok immaron egy kemo egy sugar utan laza tobb mint 10 eve, multkor mar dolargan tablettat kellett adni akkora fajdalmaim voltak.
Nekem anno 1999be Navobant adtak infuzioba bele a kemoba akkor ez volt a legjobb szer a mereg ellen. Szedtem is utannna meg belenyomtak az ABVDbe.
Azota biztos fejlesztettek ki jobbat.
Itt irhatsz az én lapom : egykisrakocska.blog.hu/2012/03/27/mai_nap_90579#comment-form

atika1978 2012.03.27. 14:50:06

Bocs hogy ide írtam, azok ellenére hogy még? van gyomrom de én is kerestem a rákos sorstársaim oldalait és ide írtak a legtöbben.
Hogy merem venni a bátorságot, hogy gyomorral írjak amikor még nekem meg van egyszerűen úgy hogy ez a legjobb oldal, van minden féle egyébb nekem a gyomromra nem ment ra meg 99be de majdnem. Az osszes nycsre arra igen. Aztan meg is orultem hogy ennyi, és most ott tartok, hogy valsz kiujult. Hogy nekem melyik szervemre hova mikor azt csak az orvosok tudjak.

atika1978 2012.03.27. 14:53:51

@Gezemice:
Nem ilyen egyszerű ne nézd le a profot mert valsz tudta, hogy ez lesz a kovetkezmény csak azért vett ki 4 napot, hogy vagy konziliumot tartson vagy utanna nezzen, hogy tud-e korrigalni a várhato fejlemenyeken.

atika1978 2012.03.27. 14:57:27

@serfecs:
En is benyeltem a csovet, kerdeztek, hogy alatatasban montam nyomjak, megdicsertek, hogy ugyes vagyok, jol esett. Kicsit szar egy akkora slagot lenyelni de mind1. Én is elnézést kérek, hogy nem montak meg milyen rakkal vagyok valsz megin hocskin esetleg non hocskin tok mindegy mer ha elfajul nekem is ramehetnek a szerveimre szal ott leszek ahol a cikk iroja ha pekkesul sul el.

atika1978 2012.03.27. 15:03:15

Akkor ezt emészt meg !
Még érettségi előtt tudtam, hogy már rákos vagyok erre két volt osztálytársam elkezdett vihogni, hogy Atus leukémiás vagy :)
Mondtam ti nem vagytok normalisak ...
Azt mondtak most bunkok voltunk ?
Mondom szerintetek ?

Ibolya54 2012.07.11. 11:46:22

Üdv. mindenkinek! Visszatértem,erre az oldalra és örömmel tapasztalom nem vagyok egyedül.Én már 3 és fél éve élek gyomor nélkül az én betegségem adenocarcinóma, gyomodaganat. Teljesen eltávolították a gyomort, lépet, hasnyálmirigyfarkot, vékonybélből van a gyomrom. Én is kaptam cemót. A hányingert és a rosszulléteket mindig ettem a cemó alatt répát, almát. nagyon jól viseltem Ez volt 2009-ben , azóta controlra járok, hála a jó orvosomnak a DEOEC Sebészet vezetőjének Prof.Damjanovich László doktor úrnak semmit nem találnak. Remélem ez így is marad. Igaz nem hízok, de nem is fogytam. hetente kapom a B12 inekciót, eszegetek, sok gyülölcsöt, hús félét is. Kívánom , hogy mindenki így gyógyuljon ahogyan én. sok szeretettel gondolok a sorstársaimra.

Maceráj 2012.08.03. 11:22:29

Sziasztok!
Nekem sincs gyomrom. A kegyetlen műtétet viszonylag jól viseltem. De kaptam egy fertőzést, tályog a hasüregben, így három héten belül megműtöttek még egyszer. De aztán újra belázasodtam, majdnem harmadszor is műtöttek. Dr. Kollár Attila főorvos meg tudta szúrni az új tályogom, így megúsztam a műtétet.(neki is köszönet ezért) Háromszor kellett felállni a padlóról, mire eljutottam a kemora. Túl vagyok rajta, ezt is viszonylag jól viseltem. 15 kilót fogytam, de ezt tartom amióta elmúlt a lázam. Azóta minden nap edzem magam, eljártam egy nyolc alkalmas tanfolyamra a Tűzmadár alapítványhoz, ami segít a lelki bajainkat kezelni. Csak javasolni tudom mindnyájatoknak. Inkább nők veszik igénybe és míg a várókban tumultus van, itt nincs tolongás.
Jól tudok enni, nagyon sokat segített a könyv, főleg a kezdeti időkben. De többekkel konzultálva ezt a kört lehet tágítani, ha a szervezetünk tolerálja az adott élelmet.
Nekem a legnehezebb, hogy bármikor áttétem lehet és ez tényleg, mint Damoklesz kardja lebeg felettem. (októberben lesz egy éve, hogy diagnosztizálták a daganatot)
Pedig erős vagyok, van étvágyam, jó a közérzetem, nem is gondoltam volna, hogy szinte teljes életet tudok élni.
Ennyit rövid bemutatkozásként, de amiért írók, annak az az oka, hogy egy egyesületet alapítunk az emésztőrendszeri daganatos betegek számára. Mivel szükség van érdekvédelemre, prevencióra, felvilágosításra, tájékoztató előadásokra, kölcsönös tapasztalatcserékre stb. stb. ha ezt szervezet formában tesszük, akkor segíthetünk magunkon és egymáson. Most az egyesület bejegyzése van folyamatban, ősszel lesz a tagtoborzás, erről itt is értesítek majd mindenkit, valamint ha kész lesz a honlap azt is közzétesszük.
Addig is biztassuk egymást, adjunk erőt egymásnak, beszéljük meg a problémáinkat, mert sajnos mi értjük ezt meg a legjobban. A legjobbakat kívánom minden sorstársamnak!

Maceráj 2012.09.07. 14:48:11

Sziasztok, mint ahogy az előző hozzászólásomban ígértem, itt is meghívunk minden érdeklődőt és sorstársat az első rendezvényünkre.
2012. szeptember 14.én péntek 14.oo -kor a Szent László Kórház 1097 Budapest Gyáli út 5-7 19.-es pavilonjában tartjuk a bemutatkozó és tagtoborzó rendezvényünket.
A program:
- Prof. Dr. Bodoky György előadása az emésztőszervrendszer daganatos megbetegedéseinek kezeléséről. Történeti áttekintés.
Dr. Szegő László: A Gyógyulj Velünk Egyesület bemutatkozása.

Az egyesületünk honlapján mindenki tájékozódhat: www.gyve.hu
Mindenkit nagyon sok szeretettel vár az alakuló egyesület vezetősége.

anyus76 2012.09.23. 15:36:12

@Maceráj: Szia! Nem tudom letölteni a regisztrációs lapot mert valami olyan formátumban van amit az én gépem nem tud és nem is ajánl fel hozzá semmit!!!

Maceráj 2012.09.23. 18:35:26

Lehet, hogy a régebbi programokkal nem működik. A Szent László kórházban Nagy Erzsébetet tudod elérni, ő besegít az egyesület adminisztrációjába és küld emailt, vagy akár meghívót is, ha kéritek:
Tel: Mobil: +36/30/443 4405
email: k.nagy.erzsebet@gmail.com
Egész jól sikerült az első találkozó majdnem 200-an jöttek el. Több, mint 100 fő lépett be az egyesületbe. Jó lenne életben tartanunk az egyesületet, mert nagy szükség van az érdekképviseletre, mivel állandóan szűkül a költségvetés, nem kell minden tagnak aktívnak lenni, a támogatás is erősebbé teszi az egyesületet és nem lesz súlytalan. Szükség van a tájékoztatásra, mert a betegség kezelésében sem nekünk, sem a hozzátartozóinknak nincs tapasztalata, ebben segíthetnek a programok. És bizony nagyon sokat tudunk egymásnak is segíteni.

trabant 2013.01.18. 23:56:22

Gratula az oldalhoz - a blog ötletéhez - is, az egyesület alapításhoz is! Azok a valódi civil kezdeményezések, amiket a tapasztalat-megosztás, mások megsegítése céljából hoznak létre, a leghatékonyabbak!
.
Folytati kell - írni kell ide, hogy folytatódjon -, mert mindig lesznek tanácstalan újoncok és tanácsatlan családtagjaik is.
Jó volt végigolvasni az egymással törődő sorokat!

Miri22 2014.05.26. 11:09:42

Kedves blog alapító és hozzászólók!
Nagyon örülök hogy létrejött ez az oldal mert sok hasznos információt tartalmaz, de ami a legfontosabb lelki erőt ad a továbbiakhoz. Apukámnál 2 hete diagnosztizálták a rosszindulatú daganatot. Most műtét előtt van és én nagy erőkkel kutakodom a gyógymódok iránt. Nagyon örülök hogy sok pozitív visszajelzés található az oldalon. Mindenkinek jó erőt és egészséget kívánok és főleg kitartást!

Kedves Gábor hogy lehetne Önnel felvenni a kapcsolatot? Elküldené kérem szépen e-mailben a telefon számát: mirike81@gmail.com
Nagyon szépen köszönöm!

Aliz Vuillot 2014.09.27. 23:06:44

Kedves Miri22 Gábor sajnos már nincs köztünk. :(

konzilium 2014.11.19. 00:06:13

Kedves Olvasók!

Sokat gondolok Gáborra, vajon mit szólna ha elolvashatná a hsz-ket. Milyen hasznos és segítő blog lehetett volna ez a kezdeményezése..
Elég régen adtam hírt magamról,ezért írok egy kis rövid beszámolót.
Ez év december 14-n átlépem a műtétem 7-ik évét,remélem kimondhatom már,hogy meggyógyultam. Múlt héten voltam kontrollon és minden leletem negatív. Szeretném biztatni a sorstársakat, hogy bízzanak abban, hogy felépülnek, átvészelik a műtét és sok kezeléssel járó kellemetlenségeket. Egyre többen vagyunk gyógyultak, és miért ne lennénk még többen. Tehát kitartás, bizakodás, csak pozitív gondolkodás. Itt vagyunk akik erre a példák és reméljük ilyen bejegyzések olvasása reményt és kitartást ad azoknak is akik éppen küzdenek a betegségükkel..
Teljesen normális életet élek, nincsenek táplálkozási problémáim.. inkább vissza kell fogni magam, hogy betartsam az intelmeket. Vissza sikerült híznom cca 10 kg-ot, most tartok az ideális testsúlyomnál, ami saját elégedettségemnek is alapja, mert a műtétem előtt egy kicsit molett voltam. Figyelek a vitaminokra, a fehérjékre (sajtok, túró) betartom a diétát cukor ügyben.. szóval EGÉSZSÉGESEN muszáj élni,, kihágások nélkül.. Eszem a magokat is( óvatosan) és soha nem marad el este egy kis pohár jó minőségű vörösbor. Közben dolgozom, unokázok, utazok.. Mit is mondjak amit nem szeretnék, hogy dicsekvésnek tűnjön.. az utóbbi években pótoltam be azokat az elmaradt utakat, ahová előző élet szakaszomban (műtét előtti) nem jutottam el, mert mindig csak a munka a kötelesség, stressz elvette az időmet, energiámat.. Tehát ha ebből a szempontból nézem, akkor a figyelmeztetés időben érkezett és kárpótolt az élet.. Ezt kívánom minden sorstársamnak.. Üdv. Ildikó

konzilium 2016.08.15. 20:30:18

Igen, a blog címéhez hűen immár "9"-ik évemben a műtétem után, de még jól MEGVAGYOK. Úgy tűnik negatívak a leleteim, kivéve a cukor miatt kell nagyon figyelnem és kellene jobban diétáznom. Csak az idő telik csúnya szóval öregszem, de erről inkább ne beszéljünk.
Itt újra és újra nagy-nagy köszönet az orvosaimnak, akiknek köszönhetem az újjászületésem. Dr. Gervain Juditnak, - aki felfedezte a bajt és azonnal kézbe vette a sorsom, majd Dr. Altorjay Áron sebészfőorvosnak, aki napokon belül sikeresen megműtött. Dr. Bodoky György és Dr. Farkas Marianna, a budapesti Szt László Kórház Onkológusai , akik végig kísérték és ellenőrizték a kb. egy éves kemény kemo kezeléseimet. De sorolhatnák több szakorvost- szakdolgozót akik, azóta is mellettem állva, figyelik a sorsom alakulását. Kimondhatatlan hálával tartozom nekik.
Nem tudom a sok bejegyzést látva, van-e tőlem "idősebb" gyomor nélküli beteg?
Bízzunk benne, hogy igen, nem én vagyok a "korelnök ". Mindenkinek javulást és sok reményt kívánva :
Üdv. Sásdi Gyuláné Ildikó

dr.Amanda 2018.05.22. 23:07:31

Betöltve a 10 éves "túlélési évfordulót" csak hálával gondolhatok a Konzílium néven írt hsz-ben, említett orvosaimra.. KÖSZÖNÖM újra és újra.. persze a sors is hozzátette a magáét és talán saját szervezetem, kitartásom, élni akarásommal együtt legyőztük (remélem végleg)a súlyos adenocarcinoma-gyomorrákot..
Üdv. mindenkinek Sásdiné Ildikó

Moiram 2018.05.26. 13:38:51

@Code: örömmel olvasom és gratulálok is egyben, hogy megvan a 10 év! Köszönöm, hogy a mai napig olvassátok a blogot és tartjátok egymással a kapcsolatot.

dr.Amanda 2018.05.26. 20:10:55

Ugyanaz a személy vagyok, a régi nevem volt itt a konzilium, amit a rendszer törölhetett, igy mostantól a Code néven vagyok itt.. üdv. Ildikó

anyus76 2018.07.12. 23:36:50

Sziadztok Anyus 76 vagyok 7 éve műtőttek vannak ugyan szövödmémywk mivel a teljes gyomromat eltávolították. De volt két aprócska életem akiknek még szükségük van rám ha kérdésetek van szívesen válaszolok 303536144
Étkezésben is tudok segíten.
Szép napot és kitartást mindenkinek.

dr.Amanda 2021.02.06. 22:26:01

Szervusztok! Már én is csak benézegetek ide, remélve, hogy sorstársak is jó hírt adnak magukról. Próbálom vissza számolni, hány éves is lehetek az újjá születésem óta (2007. dec.14 a műtétem). Szinte hihetetlen 14-ik évembe léptem volna? a pubertás korba, lassan újra felnőtt leszek? No, félre a viccel, az idén már betöltöm a 74-ik évem. Tényleg kivételes sorsú "túlélő" vagyok. Már nem kell mennem semmiféle kontrollra, kivéve ami a tényleges korral járó, eü. problémák miatt tanácsos. Bár a mai vírusos helyzetben kerülöm az eü. intézményeket. Nem tudnak velem már az onkológusok sem mit kezdeni, már nincs semmiféle újabb vizsgálatra szükségem. Nem tudom minek köszönhető, illetve sejtem.. Ezek szerintem az orvosok a bajom, gyors, időbeni felismerésének, a sebészi és onkológiai kezelésnek, de talán a genetikámnak is. De ami talán még jobban meggyőz, hogy SOHA nem adtam fel, nem tudtam elképzelni sem, hogy itt a "snitt" és vége a földi pályafutásnak. Akik ismernek tudják, hogy én egy örök-mozgó, un. "pörgő" és célokat kitűző, pozitív szemléletű ember voltam és vagyok a mai napig. Nekem soha nincs időm a bajaimmal foglalkozni, mert mindig történik körülöttem valami, amivel foglalkozni is kell. Talán ez is segített, hogy eddig jutottam. Szeretném ezzel a mai írásommal azokat segíteni akik éppen hasonló bajjal, betegséggel küszködnek, hogy ne stresszeljék magukat, mindig bizakodjanak és éljék úgy az életüket, mint amikor még rendben voltak. Kössék le magukat pozitív dolgokkal, feladatokkal, családdal, legyenek szép gondolataik, szeressék akiket kell és ne adják fel soha. Remélem tudtam segíteni, mindenkit üdvözlök sok szeretettel. Ildikó
süti beállítások módosítása